JADŁOSPIS

1

 

Poniedziałek 24.02.2020 r.

śniadanie:

koziołki-parówka z szynki, ketchup, ser żółty, warzywa mix (papryka, ogórek, pomidor), pieczywo mieszane z masłem, herbata owocowa

batonik zbożowo-owocowy

 obiad:

 zupa grochówka (ziemniaki, marchew, por) zasmażana z kiełbasą, spagetti- makaron mieszany (zawiera mąkę i jajka),     mięso drobiowe, warzywa, przecier pomidorowy, zabielany (zawiera mleko), kompot/woda

podwieczorek:

budyń czekoladowy, jabłko 

  Wtorek 25 .02.2020 r.

śniadanie:

leczo z warzywami, pieczywo mieszane (zawiera zboża) z masłem, herbata z cytryną i miodem

oblaty zbożowe, sok

 Obiad:

rosół drobiowo-wieprzowo-wołowy z warzywami, natką pietruszki, kalafiorem, ziołami i kaszą manną, siekane kotleciki z indyka, ziemniaki puree, buraczki, kompot

podwieczorek:

mus owocowy, herbatnik

 

 Środa 26.02.2020 r.

śniadanie:

pasta z sera żółtego (zawiera mleko) z jajkami, warzywa mix, bułka z masłem, kawa zbożowa z mlekiem

owoc

 obiad:

zupa barszcz czerwony (zabielany) z zielona pietruszką, ziołami, naleśniki (zawierają mąkę, jaja, mleko) z nadzieniem twarogowym (zawiera mleko)

podwieczorek:

jogurt zbożowo-owocowy

 

 Czwartek 27.02.2020 r.

śniadanie:

zupa mleczna z zacierka (zawiera mąkę i mleko) z masłem i konfiturą, herbata

chrupki kukurydziane, warzywa do chrupania

 obiad:

rosół drobiowo-wieprzowo- wołowy z warzywami, natką pietruszki i makaronem, kluski śląskie, rolada wołowa z farszem warzywno-wieprzowym, sos zabielany, czerwona kapusta z porem, kompot/woda

podwieczorek:

galaretka-kryształki 

 

Piątek 28.02.2020 r.

śniadanie:

rogalik z nutellą, kakao

bakalie

obiad:

 zupa-krem z zielonego groszku z grzankami i warzywami, zabielany, ryba z piekarnika w sosie śmietanowo-ziołowym, warzywa z wody, ziemniaki, kompot

podwieczorek:

ryż na mleku z jabłkami