JADŁOSPIS

1

 

Poniedziałek 09.03.2020 r.

śniadanie:

parówki z keczupem, chleb mieszany z masłem, ogórek zielony, bawarka

jabłko

 obiad:

                                  zupa kapuśniak na kości wędzonej z warzywami (kapusta, marchewka, ziemniaki),                                                         placki ziemniaczane z cukinią ze śmietaną, kompot/woda

podwieczorek:

pieczywo zbożowe chrupkie VASA z konfiturą, woda

  Wtorek 10.03.2020 r.

śniadanie:

pasta z polędwicy drobiowej z warzywami i jajkami na bazie majonezu,chleb słonecznikowy+ mieszany z masłem, kawa zbożowa z mlekiem

wafle ryżowo-zbożowe

 Obiad:

krupnik z warzywami i kaszą, ryż mieszany gotowany, indyk z piekarnika w sosie ziołowym, sałata mieszana w salsie, kompot/woda

podwieczorek:

koktajl owocowy

 

 Środa 11.03.2020 r.

śniadanie:

 zupa mleczna z zacierką, chałka z masłem

sok

 obiad:

bigos, pieczywo mieszane, herbata owocowa

podwieczorek:

mufinki marchewkowe, woda z cytryną i miodem

 

 Czwartek 12.03.2020 r.

śniadanie:

kanapki- pieczywo mieszane z masłem, szynką, ogórkiem zielonym, pomidorem, serem żółtym, jajkami na twardo, sałatą, herbata z miodem i cytryną

banan

 obiad:

rosół drobiowo-wieprzowo-wołowo-warzywny z pietruszką zieloną i makaronem, pałeczki drobiowe z piekarnika, kapusta zasmażana, ziemniaki puree, kompot/woda

podwieczorek:

baton zbożowo- owocowy

 

Piątek 13.03.2020 r.

śniadanie:

pasta ze śledzi w sosie pomidorowym z jajkami gotowanymi, porem, ogórkiem kiszonym na bazie majonezu i jogurtu naturalnego, herbata owocowa

warzywa do chrupania

obiad:

 zupa kre dyniowa z pestkami z dyni, makaron mieszany z serem twarogowym, masłem, cukrem, cynamonem, kompot/woda

podwieczorek:

chipsy owocowe